| by Mark | No comments

Installeer DKIM voor DirectAdmin

 1. Voer de onderstaande stappen in de commandline:
  cd /usr/local/directadmin
  ./directadmin set dkim 2
 2. Activeer het in de exim configuratie en exim zelf:
  cd /usr/local/directadmin/custombuild
  ./build update
  ./build exim
  ./build eximconf
 3. Zet het voor de benodigde gebruikers aan in de DirectAdmin paneel onder:
  User Level -> E-Mail Accounts -> Enable DKIM

Of voer de onderstaande commando uit om DKIM voor alle reeds aanwezige domeinnamen aan te zetten:
echo "action=rewrite&value=dkim" >> /usr/local/directadmin/data/task.queue

Opmerking: De dkim=2 instelling, die bij punt 1 is aangegeven, zal DKIM niet voor een nieuwe domeinnaam activeren wanneer deze wordt aangemaakt. Het maakt echter alleen  deze functie beschikbaar voor de gebruiker, dus de gebruiker dient zelf dan DKIM nog aan of uit te zetten. Bij gebruik van dkim=1 zal DKIM automatisch worden geactiveerd als er een nieuwe domeinnaam wordt aangemaakt binnen DirectAdmin.  Gebruik dkim=1 alleen als de domeinnamen de lokale DNS service gebruiken, dus als voorbeeld  geen aparte PowerDNS server. Als er een externe DNS gebruikt wordt, moeten de DKIM TXT regels gecopieerd worden naar de externe DNS, anders worden de uitgaande e-mails wel gesigneerd alleen zal de dns check mislukken, en dat is een ramp omdat je dan helemaal geen DKIM meer hebt.

Geef een antwoord