| by Mark | No comments

WordPress website ervaring

WordPress is een mooi CMS systeem waarmee je gemakkelijk zonder al te veel kennis een website kunt bouwen.

Met WordPress kun je heel eenvoudig een blog website maken (zoals deze website), maar voor andere soort doelen is het meestal minder geschikt.
Vaak heb je wel thema’s en plugin’s om iets moois op te zetten, maar de tabellen in de database zijn niet echt geschikt voor uitgebreidere websites. Op een gegeven moment zul je er tegenaan lopen.

Ik heb een tijd geleden met WordPress snel een website kunnen opzetten, maar tijdens het gebruik merkte ik vaak dat WordPress website wat trager begint te laden na mate er veel data in de tabellen komen te staan.

Uit ervaring met verschillende thema’s en plugins weet ik dat de meeste gratis thema’s niet echt goed geoptimaliseerd zijn en vaak ook verouderd. Ook zie ik geregeld betaalde thema’s die al een hele poos niet meer geupdate worden, waardoor je problemen kunt krijgen als je WordPress gaat updaten. En vaak voldoen de thema’s niet aan SEO eisen (geen juiste H1, H2 enz aanduiding), ontbrekende alt tags voor afbeeldingen en zo zijn er nog legio dingen die vaak ontbreken. En dan zul je je natuurlijk afvragen waarom houden de thema bouwers er vaak geen rekening mee? Dat is heel simpel te verklaren, ze hechten meestal meer waarde aan het op het oog mooi uitziende thema dan de achterliggende technische dingen.

Als je een website met WordPress gaat bouwen, moet je wel rekening houden met dat je regelmatig moet kijken of er nieuwe updates voor WordPress zelf, de thema’s en plugins zijn. Test deze updates wel eerst door een kopie te maken van je website en test alle onderdelen van de website, anders heb je de kans dat na het updaten sommige onderdelen van je website niet meer werken, en dat is iets wat je niet wil.

In de loop der jaren heb ik meerdere websites gebouwd, ooit begonnen met HTML en CSS, later uitgebouwd naar PHP. Later begonnen met het bouwen van websites met behulp van WordPress.

 

Geef een antwoord