| by mark | No comments

WinPE

Wat is WinPE?

WinPE staat voor Windows Preinstallation Environment (Windows PE). Het is een minimale besturingssysteem met beperkt aantal functionaliteiten om een apparaat voor te bereiden op een Windows installatie.

WinPE is niet gebouwd als primair besturingssysteem voor een apparaat, maar is gemaakt als een onafhankelijk  voor geïnstalleerde omgeving en als een geïntrigeerd onderdeel voor installatie en herstel technologie zoals een Installatie voor Windows, Windows Deployment Services, de System Center Configuration Manager Operation System (OS) Deployment en Windows Recovery Environment (Windows RE).

Wat kun je met WinPE?

Zoals in de vorige paragraaf staat beschreven, kun je apparaten voorbereiden op een Windows installatie. Daarbij kun je denken aan het kopiëren van Windows disk images (WIM file) van een netwerk bestands server om een Windows Setup te kunnen starten.

Welke varianten zijn er?

–WinPE 3 (32bits) is voor installatie van Windows 7 x86/x64 besturingssystemen

WinPE 10 (64bits) is voor installatie van Windows 10

Meer informatie volgt.

Geef een reactie